Bli operatör på Northvolt

Just nu söker vi personer till i vår växande batterifabrik i Skellefteå. Vi lär upp dig på plats och ger dig goda möjligheter att fortsätta utvecklas vidare i företaget. 

Bli en del av lösningen för ett mer hållbart samhälle – kom och tillverka världens grönaste batteri tillsammans med oss!

Framtidssäkra din karriär

På Northvolt tillverkar vi världens grönaste batterier, och ligger i framkant för batteriåtervinning.

Låter det intressant? Du är inte ensam. Massvis med folk från hela världen söker sig till oss. Det handlar inte bara om att utmanas och växa som person, utan även att påverka den framtid vi alla ska leva i.

Nu söker vi dig som vill ta klivet in i framtidens industri. Utbilda dig på plats och väx in i rollen som operatör. Vi erbjuder personlig utveckling, jobb i en expansiv branch och kollegor från hela världen. Hoppas du vill vara med!

Ansök idag

Problemlösare, se hit!

Vilka söker vi?

Vi söker personer som är sugna på att lära sig nya saker, gillar att lösa problem och är noggranna. Erfarenhet från industriarbete är inget måste – vi utbildar dig på plats hos oss i Skellefteå.

Att vara bra på att kommunicera och ta eget ansvar är viktigt. Genom att utmana och uppmuntra varandra får vi varandra att växa, och det är något vi värdesätter här på Northvolt.

Eftersom vi växer i snabb takt är det inte ovanligt att både den fysiska arbetsplatsen och arbetssätten ändras. För att trivas hos oss tror vi därför att du ska vara bekväm med förändring och öppen för nya rutiner. Har du passion för att bidra till en mer hållbar värld kommer du trivas som fisken i vattnet!

Lär dig jobbet på plats

Som ny operatör kommer du att genomgå en omfattande utbildning för att säkerställa att du kan växa in i din nya roll på bästa möjliga sätt. Alla nyanställda operatörer genomgår en kombinerad teoretisk och praktisk utbildning.

Väl på plats i produktionen kommer du att handledas och utbildas av erfarna kollegor och utbildare. Du kommer få en tydlig träningsplan som du följer under dina första månader i din nya roll. Målet är att du ska kunna utföra dina nya arbetsuppgifter på ett självständigt och säkert sätt.

Förmåner som anställd

Förmåner som anställd

Kollektivavtal

Tjänstepension, sjuklön och höjd föräldraledighets-ersättning för att nämna några saker.

Industri i framkant

Batteriindustrin är på frammarsch – erfarenhet från den kommer att vara värdefullt i framtiden.

Flytthjälp

Vi stöttar din flytt ekonomiskt, men även praktiskt i processer med bostad, skolgång och annat.

Förmåner som anställd

Bli delägare

Ta del av vår framgång genom möjligheten att förvärva Northvolt-aktier till ett fast pris.

Hälsoförsäkring

Tillgång till medicinska tjänster 24/7 genom vår sjukvårds-försäkring.

Friskvårdsbidrag

Friskvårdsbidrag på 3000 kr per år, samt flertalet aktiviteter för att främja rörelse och hälsa.

Att jobba som operatör

Våra operatörer (Manufacturing Associates) utgör själva hjärtat av batteriproduktionen. De ser till att vi producerar det vi ska genom att kontrollera, övervaka och hantera maskinerna i produktionen. Det kan även ingå uppgifter såsom förbereda battericellerna för transport eller testning.

Arbetet utförs ofta i torr- och renrum, en kliniskt ren miljö med låg luftfuktighet, vilket är ett måste för att producera batterier av högsta kvalitet. Batteriindustrin skiljer sig därför mycket från klassiska industrijobb – här är det ljust och fräscht!

Alma om jobbet

Fördjupa dig ytterligare

Fabriken

För att verkligen kunna göra skillnad producerar vi batterier i stor skala. Vår första gigafabrik – Northvolt Ett – ligger i Skellefteå, norra Sverige. När den är färdigbyggd kommer där produceras gröna batterier för mer än 1 miljon elfordon årligen.

Staden

Skellefteå är en stad som växer så det knakar. I regionen bor över 70 000 människor, och finns tillgång till norra Sveriges vackra natur året runt. Här kan du njuta av norrsken och midnattssol, men också av det aktiva kulturlivet, restaurangerna och det trygga samhället.

Skellefteå.se

Flytten

Vi erbjuder flytthjälp till dig och din familj i flytten till Skellefteå. Du kommer vara drivande i flyttprocessen och vårt team kommer att ge så mycket stöd som möjligt för att hitta ett hem, ordna skolgång, hjälpa respektive med mera.

Att jobba på Northvolt

Vanliga frågor

Vilka arbetstider kommer jag att ha?

Det beror på vilken del av företaget du arbetar i. För kontorstjänster har vi ordinarie arbetstider. Produktionen är igång dygnet runt, så det är skiftarbete som gäller. Vi har olika skiftgångar beroende på vilken del av produktionen man jobbar i.

Stöttar Northvolt med flytten?

Ja! Vi stöttar både praktiskt och ekonomiskt med flytten. Utöver detta hjälper stöttar vi i bostadsletande, förmedlar kontakt till skolor, ger stöd till medföljande med mera. 

Vid anställning på Northvot Ett i Skellefteå får du utöver din lön även en extra ersättning i sex månader för att få komma i ordning i den nya staden. Storleken beror på din erfarenhet och din tjänst.

Om flytten är längre än 10 mil täcker vi även kostnaderna för dina resebiljetter och hjälper till med transport av möbler och tillhörigheter.

Vilken typ av anställning kan jag få?

Alla som är anställs av Northvolt erbjuds en inledande tillfällig provanställning som automatiskt övergår i en tillsvidareanställning om provanställningen varit lyckad. Detta ger både oss och dig en möjlighet att känna Northvolt är en bra plats för dig att jobba på och att vi trivs tillsammans.

Vad kommer jag tjäna?

Vi tillämpar marknadsmässig lönesättning, enligt kollektivavtal. Mer information kommer att ges under din rekryteringsprocess. Utöver din lön får du möjlighet att förvärva Northvolt-aktier till fast pris och förmåner såsom tjänstepension, friskvårdsförmåner med mera.

Är det farligt att arbeta med battericellsproduktion?

Som i alla produktionsmiljöer finns det risker. Inom battericellsproduktion finns olika kemikalier och material som kräver särskild utbildning i hantering och förvaring, samt speciell skyddsutrustning. Som en del av din inledande utbildning kommer vi att introducera dig för allt detta, men även ge dig fortsatt kunskap under anställningens gång för att förbereda dig för att växa in i mer seniora roller.

Hur ser fabriksmiljön ut på Northvolt?

Att producera battericeller kräver mycket rena miljöer för att säkerställa högkvalitativa produkter. Därför sker en stor del av produktionsprocessen i ren- och torrrum – miljöer som begränsar smuts och partiklar och är temperatur- och luftfuktighetskontrollerade. Att arbeta i ett rent och torrt rum liknar att arbeta i en labbmiljö, och det kräver specifik utbildning och skyddskläder. För övriga delar av produktionen räcker det med vanlig personlig skyddsutrustning.

Min partner behöver också jobb. Stöttar ni med sånt?

Absolut! Vi har kontakt med ett flertal rekryteringsföretag och kan stötta din partners väg in i arbetslivet i Skellefteå. Regionen har redan en av de lägsta arbetslöshetssiffrorna i Sverige, och förutom jobben på Northvolt ser Skellefteå en stor ökning av nya jobb inom andra sektorer.

Jag har hört att det är ont om boenden i Skellefteå, stämmer det?Det stämmer att bostadssituationen i Skellefteå är utmanande, men hittills har vi lyckats hitta ett första boende åt alla våra anställda.

Behöver man kunna prata engelska för att jobba hos er?

Ja! Folk från hela världen har anslutit sig för att göra världens grönaste batterier och därför använder vi engelska som gemensamt språk.