Hyr ut din bostad till en Northvoltare

Har du en bostad att hyra ut i Skellefteå med omnejd? Då kan du göra en riktigt viktig insats för ett växande Skellefteå, genom att hjälpa nyinflyttade Northvoltare hitta till sitt första hem i staden.

Vi anställer över 100 personer i månaden till Northvolt Ett, och majoriteten av dessa flyttar till Skellefteå med ambitionen att bo och leva här. Det vill vi hjälpa dem att kunna göra. Just nu ser vi ett stort behov av bostäder som passar par och familjer som flyttar hit, gärna för uthyrning under en längre period.

Anmäl bostad

Fördelar med att hyra ut via oss

Långa kontrakt

Våra anställda hyr gärna bostad en längre tid då de har intentionen att bosätta sig i Skellefteå.

Hjälp med det praktiska

Våra specialister kan hjälpa till med hyreskontrakt, översättning till engelska och övriga praktiska detaljer.

En och samma hyresgäst

Du hyr ut till en specifik person, par eller familj, dvs inte till en rad olika anställda som ska bo under hyresperioden.

Hur går det till?

Du tar första steget

Om du har en lägenhet, en uthyrningsdel, en stuga eller kanske ett helt hus som du kan tänka dig hyra ut till en Northvolt-anställd och dennes familj kan du registrera din bostad i vår bostadsbank.

Genom att fylla i formuläret med information om din bostad gör vi den synlig för anställda hos oss som söker bostad i Skellefteå. Bifoga gärna bilder redan i formuläret, det gör processen enklare för de bostadssökande.

Anmäl bostad

Vi matchar behov

Efter du registrerat din bostad matchar vi ihop ditt objekt med någon av våra bostadssökande. Hittar vi något passande kontaktar vi dig för vidare diskussion och detaljer.

Det är alltid upp till dig vem du väljer att hyra ut din bostad till – vi fungerar som en bostadsförmedlare, där både hyresgäst och hyresvärd kan få hjälp med exempelvis hyreskontrakt och nyckelöverlämning för en trygg uthyrning för båda parter.

Vanliga frågor

Hyr ni ut till underleverantörer?

Nej, de bostäder som registreras i vår bostadsbank hyrs ut till Northvolt-anställda med familjer.

Går ni in som mellanhand mellan mig och den anställda?

Vi agerar i första hand som bostadsförmedlare, där vi stöttar både hyresgäst och hyresvärd till en säker och trygg uthyrning.

Är man som hyresvärd försäkrad genom er?

Nej. Hyresvärden bör ha sin egen fastighet försäkrad medan hyresgästen bör ha en egen privat hemförsäkring för privata ägodelar och eventuella skador.

Hur lång uppsägningstid brukar ni ha?

Vi skriver avtal enligt hyreslagen. Det innebär att uppsägningstiden varierar beroende på hyresperioden och om det är en hyresrätt, bostadsrätt eller hus som hyrs ut.

Hur funkar det med flyttstädningen?

Bostaden ska vara flyttstädad innan inflytt vilket hyresvärden ansvarar för, samt flyttstädad vid utflytt vilket hyresgästen ansvarar för.

Utför ni någon inspektion av bostaden vid in- och utflytt?

Nej, men vi rekommenderar att man tillsammans går igenom bostaden vid inflytt och dokumenterar ev skador, repor och övriga märken. Ta gärna foton. Detta är väldigt bra att ha vid utflytten om det skulle bli frågor.